Het mag gezegd worden: de Vlaamse jeugdliteratuur is een tikkeltje eentonig. Dat is vooral jammer voor de lezers. Want tal van onderwerpen, genres, stijlen en niet in het minst auteurs en illustratoren blijven zo onbekend. ‘On(te)recht!’ vinden we bij Hikkies.

Gelukkig zijn er nog vele anderen die dat ook vinden en hier verandering in willen brengen. Daarmee bedoelen we in eerste instantie het Vlaams Fonds voor de Letteren die de Hikkies mee ondersteunen. Maar we bedoelen ook de auteurs en de illustratoren die meewerken (past, present &future) aan Hikkies.

Maak kennis met de Hikkies, hun auteurs en illustratoren via de verschillende rubrieken op deze website. Hikkies zijn verhalen voor iedereen!

Hikkies is een project van VZW Caleidoscopia in samenwerking met het Vlaams Fonds voor de Letteren. Hikkies zijn boekjes die zowel inhoudelijk, als door samenwerking met specifieke auteurs en illustratoren, een brug willen slaan tussen jonge tieners met diverse etnisch-culturele, talige en genderspecifieke achtergronden.

 

 

VZW Caleidoscopia werkt al jaren op het kruispunt tussen etnisch-culturele en genderdiversiteit, met een duidelijke geloof in de meerwaarde van een intersectorale visie en aanpak. Naast het aanbieden van vormingstrajecten over diversiteit aan bedrijven en organisaties breidde de VZW in 2014 zijn activiteiten uit naar het terrein van de kunsten. In eerste instantie startte de VZW met een hip-hop/jazz opleidingstraject onder de naam: ‘A School Called Tribe’. In dit opleidingstraject werkten jongeren uit kansengroepen samen met conservatoriumstudenten rond een gezamelijke liefde voor muziek. Min of meer gelijktijdig startte Caleidoscopia met Hikkies. Met Hikkies hebben we de ambitie om nieuwe, talentvolle schrijvers en illustratoren te helpen om hun ‘verhaal’ te brengen en tegelijkertijd een jeugdig lezerspubliek, voornamelijk jonge tieners, via een positief verhaal kennis te laten maken met onze superdiverse samenleving.

 

Lees meer over VZW Caleidoscopia op www.caleidoscopia.be

Hikkies                                                                                                                      

Postbus 3

3010 Kessel-Lo 

info@hikkies.be

 

Hikkies is een project van VZW Caleidoscopia in samenwerking met

Vlaams Fonds voor de Letteren.